Kad Sihat Johor 2019Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. Salah satu insentif yang kita sedang jalankan, Buat warga Johor yang dikasihi. Ambil peluang yang sedia ada untuk anda semua mendapatkan manfaat dan kelebihan yang diusahakan kepimpinan Kerajaan Pakatan Harapan Johor.Bagi tahun 2019, kemudahan Kad Sihat Johor dibahagikan kepada dua (2) kategori iaitu Kategori A (Keluarga) dan Kategori B (Individu). Penerima Kad Sihat Johor akan mendapat kemudahan pembiayaan rawatan kesihatan asas di klinik swasta terpilih (klinik panel).

Kategori dan manfaat kemudahan Kad Sihat Johor adalah

seperti berikut:

*Kategori A – Keluarga:*

》Had pembiayaan *RM500.00* setahun
》Had penggunaan RM50.00 bagi setiap rawatan
》Percuma satu kad untuk satu keluarga

*Kategori B – Individu:*

》Had pembiayaan *RM200.00* setahun
》Had penggunaan RM50.00 bagi setiap rawatan


》Percuma satu kad untuk setiap individu

Kadar pembiayaan Kad Sihat Johor akan di pro rata mengikut tempoh bulan dalam setahun. Ini adalah hasil usaha Kerajaan Pakatan Harapan dalam meneruskan rakyat supaya lebih teratur dan seterusnya menjamin hak rakyat. Click dan lengkapkan permohonan sekarang.

Yang Berkerja Untuk Rakyat

‘YB DR SAHRUDDIN BIN HJ JAMAL’

Exco Kesihatan, Alam Sekitar Dan Pertanian Negeri Johor. Adun Bukit Kepong.

http://www.sihatjohor.com.my/
KAD SIHAT JOHOR 2019

Penerima Kad Sihat Johor akan mendapat kemudahan pembiayaan rawatan kesihatan asas di klinik swasta terpilih (klinik panel).

Kad Sihat Johor ini adalah hasil usaha Kerajaan Negeri Johor dalam menjamin kebajikan dan kesejahteraan rakyat. Klik untuk maklumat lanjut http://www.sihatjohor.com.my/
Sila SEBARKAN & TAG rakan rakan anda di ruang komen.

Cara Memohon

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post