'Wajib Baca!!! Ramai Yang Tak Tahu Tujuan TMJ Berada di Barcelona Bukan Makan Angin'


Ini baru Tranformasi Pandang Jauh Kehadapan,bukan Tranformasi Nasional 2050 yang diumumkan pada bajet 2017, terlalu jauh sangat pandangannya.Terbaik TMJ,sebagai rakyat Malaysia kami menyokong penuh effort yang Tuanku lakukan untuk permulaan yang gemilang buat pasukan Malaysia,semoga Tuanku berjaya membawa Malaysia menjadi pasukan yang digeruni .

Saya di sini bukan sahaja datang kerana dijemput untuk memberi ucapan dalam persidangan 'World Football Summit', juga bukan sekadar untuk berjumpa dengan rakan-rakan saya di kelab Barcelona, Valencia dan juga di Madrid tetapi untuk mencari jurulatih baru pasukan kebangsaan dari peringkat belia dan pasukan utama negara dimana jurulatih baru ini akan terapkan polisi, disiplin dan falsafah buat pasukan kebangsaan. Saya sudah lama ingin membantu skuad kebangsaan tetapi saya tidak boleh lakukan apa-apa sebelum ini oleh kerana pengurusan FAM yang sedia ada sekarang ini. Apabila pengurusan baru mengambil alih FAM tahun hadapan, 3 objektif utama yang akan terus dilaksanakan iaitu yang pertama perlantikan jurulatih baru daripada sepanyol, keduanya adalah duit hak penyiaran untuk semua pasukan dan yang ketiga memperbaiki FMLLP. 
DYAM Brigadier Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor
P/s : Bila Presiden FAM baca ni mesti lari turun tangga sambil nanges-nanges macam Amy Mat Piah sedih tempatnya sebagai vokalis Rimba Bara diambil alih oleh Zul Kapan

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post