Wajib Baca !!! Kenapa Boleh Hormat Agama Orang, Sedangkan Agama Mereka 'KAFIR


Watak kartun sarjan yang nak tangkap "kluang man"..memang benar ada.

Cuma disini nak suruh antum/kalian baca coretan guruku yang mulia Al fadhil ustaz Mohammad Haidzir Hussin hafizahullah..

Moga menjadi asbab hidayat kepada seluruh ummat.khususnya pihak berwajib..TOLONG BACA,FIKIR,RENUNG sampai HADAM. dan ambil TINDAKAN....
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ ٱللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Di Malaysia "Orang bukan islam yang yaqin ajaran agamanya betol" dibenarkan beramal mengikut keyaqinannya, tapi orang islam boleh ke?
Sing ini dibolehkan, malah dihurmati pendiriannya untuk beramal dengan ajaran agamanya, dengan berserban dan berjanggut, sedangkan bidang kerjanya adalah yang melarang kedua duanya itu. Kenapa boleh? Sebab pendirian tegasnya dan rasa hurmat kerajaan Malaysia kepada ajaran agama masing masing.
Tapi yang herannya; kenapa bila orang melayu islam nak pakai serban dan janggut, ia dilarang keras sehingga dikenakan tindakan displin. Pelajar IPT yang mengikuti JPAM diWAJIBkan cukur janggut. Kalau engkar maka ditangguhkan satu sem dan ditindaki begitu begini. Kenapa jadi begini? Kerana bencikan ajaran agama sendiri ke?
Kenapa boleh hurmat agama orang, sedangkan agama mereka "KAFIR", tapi benci agama sendiri, sedangkan agama kita agama yang satu satunya diterima Allah?

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post