'6 Faktor Kekalahan JDT Keatas Bengaluru Bagi Aksi Semifinal AFC'

Tamat sudah perjuangan untuk tahun ni...tahun yang membanggakan....3 piala mengulangi pencapaian tahun lepas dengan 3 piala juga cuma bezanya tahun ni kita kuasai malaysia...tahun lepas adalah bonus...namun tahun depan ada lagi...so tiada apa perlu dibimbangkan....Sepatutnya rakyat Malaysia perlu berbangga kerana belum ada lagi pasukan Malaysia yang layak AFC 3 tahun berturut turut.. Dan juara2 kali... Cuma tahun ni kita kurang bernasib baik. Berikut adalah skuad list yang diturunkan Mario Gomez bagi aksi semi final ke-2 di Bengaluru :
Baiklah,mari kita cuba perhatikan faktor-faktor yang menjadi punca kekalahan JDT keatas kelab Bengaluru antaranya ialah :

1.Turun tanpa penyerang Juan Martin Lucero dan Pereyra Diaz walaupon kita mendahului dengan gol awal Safiq Rahim hasil assist sepakan padu Super Safee sali
2. Permainan dan taktikal yang kurang menjadi dari Mario Gomez.
3. Lambat panas atau mungkin tidak dapat sesuaikan keadaan away game.
4. Lebih kepada corak bertahan dan permainan yang berbeza di home Larkin
5. Sesetengah player JDT mungkin kurang perform dengan baik.
6.Semangat player-player Bengaluru yang sangat tinggi memburu gol boleh lihat statistik dibawah.


Apapon tahniah sekali lagi bagi skuad JDT 2016 kerana dah cuba buat yang terbaik. Semoga kejayaan dan kekalahan pada hari ini menjadi platform untuk buat yang terbaik untuk next competition. Untuk makluman anda last game JDT akan bertemu Selangor untuk aksi penutup Liga Super.

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post