Header Ads

ad

'Masha Allah... Nurse Cantik Inilah Yang Selamatkan Pesakit Semasa Kebakaran Di HSA JB'

Sebelum nie ramai yang mencanang nurse tak buat kerja la tido la dan macam-macam persepi netizen terhadap nurse. Tak tahu ke nurse nie sanggup berkorban masa dan segala-galanya kalah doktor taw hehe...

Hari ini kita digemparkan dengan macam-macam kejadian yang berlaku. Antaranya kejadian paling terawal berlaku pagi tadi bersamaan 25 oktober 2016 satu kejadian kebakaran telah berlaku di Hospital tertua di Jb iaitu Hospital Sultanah Aminah...


Baca berita tersebut disini https://goo.gl/Dnkqds



Perkembangan terkini dimaklumkan seramai 6 orang telah maut akibat kebakaran tersebut. Takziah dan alfatihah bagi yang beragama islam. Memang sangat sedih dan sayu,ada yang admin dengar terpaksa tinggalkan pesakit dan ada sanggup berkorban nyawa untuk menyelamatkan pesakit. Itulah tanggungjawab kita sebagai manusia didunia ni yang mana kena tolong menolong tidak kira agama bangsa demi negara tercinta.

Cuba anda bayangkan sekiranya anda berada ditempat kejadian? mesti huru-hara kan nak selamatkan diri? Tapi bayangkan jika anda seorang nurse ataupon doktor di hospital tersebut? Haaa fikir-fikir kanlah kerna kejadian sebegitu hanya pada masa kejadian je watak kita yang sebenar macam mana. 


Admin terbaca 1 post di FB dimana seorang nurse cantik ini yang sanggup berkorban menyelamatkan pesakit-pesakit di hospital. Untuk maklumat dan info ketika ini admin dapat nurse ni dalam keadaan selamat. Sebenarnya bukan dia seorang sahaja yang menyelamatkan pesakit-pesakit lain... ramai je nurse-nurse lain membantu. Lihat dibawah gambar-gambar lain yang membantu.

[10/25/2016] Amzar Amsyar: nie la satu2 nyer staff yg kritikal....
[10/25/2016] Amzar Amsyar: Budak desa bangau temerloh ank sulong dr 12beradik..severe burn intubate n anta ke hsi..pray for her
[ 10/25/2016] Amzar Amsyar: Nurul ain 




Sumber : Fb Geng Johor

p/s: Semoga mendapat ganjaran atas usaha yang dilakukan. Mudah-mudahan cepat sembuh ye. Haaa korang jangan nak bergegar tulang rusuk kiri kanan ke apa pulak.hahaha. 

No comments